Reglement

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de banen en omgeving van ons complex mooi en netjes blijven! Dat wil zeggen verzorg je baan; bij erg droog weer eerst sproeien voor je gaat spelen. Na het spelen sleep je de baan van hek tot hek, dus de hele baan (ter voorkoming van onkruid). Dit wordt wel eens vergeten, wat erg vervelend is voor de mensen die na jou komen. Zorg dat je het juiste schoeisel draagt, anders beschadig je de banen.

Sleutels meenemen naar de baan (voor alle leden geldt: een  sleutel van het toegangshek en een sleutel van het halletje waar je de besproeiing en verlichting kunt regelen is verplicht).

Fietsen in de fietsenstalling

Kleding in de kleedruimte


Ledenpasje in het bord en tijd instellen. Indien alle banen bezet zijn en er wachten leden, dan mag maximaal 45 minuten gespeeld worden;


Tennisschoenen verplicht (geen schoenen met dik profiel want daar gaat de baan stuk van);


Afval in de containers. Geen sigaretten op de baan maar in de daarvoor geplaatste afvalbakken;


Hal en kleedruimte op slot doen;


Als met grote zekerheid wordt vastgesteld dat er geen leden meer zullen komen dienen de lichten te worden uitgeschakeld;


Indien niemand meer aanwezig is het hek op slot doen;


Jeugd basisschool t/m 12 jaar mag tot 20.00 uur tennissen.


Baan 5 SmashCourt:
Baan 5 is een winterharde baan die het hele jaar door bespeeld kan worden. De baan bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat die wordt voorzien van een ongebonden keramische toplaag (gravelkleurig zand). Deze zorgt ervoor dat u perfect kunt glijden en bewegen. SmashCourt is onderhoudsarm en heeft geen beregening nodig. Het materiaal neemt geen water op zodat het ongevoelig is voor vorst. Indien de baan goed onderhouden wordt, is de levensduur tussen de 12 en 15 jaar.

Zorg dat de baan vrij blijft van onkruid, mos, papier, stenen, kauwgom, e.d.

Voorkom smeltplekken in de stabiliteitsmat; pas op met vuur, sigaretten en hete voorwerpen.


Neem geen glaswerk mee op de baan.


Meld eventuele beschadigingen en/of onvolkomenheden direct bij één van de bestuursleden.


Zorg dat het schoeisel vrij is van modder, gras en ander vuil.


Betreed de baan nooit met schoeisel voorzien van ijzeren noppen of uitsteeksels.


Sleep de baan met een SmashCourt sleepnet (zowel in lengte- als in breedterichting).

Houd de lijnen schoon met een rolveger.


Gebruik van de gravelbanen bij winterse omstandigheden:
Bij kale vorst is het bespelen geen bezwaar. Bij sneeuw en ijzel kunnen de banen niet bespeeld worden. Bespelen gedurende de dooiperiode is verboden, zolang de vorst niet uit de bodem is verdwenen. Het voorzichtig handmatig losborstelen of slepen bevordert het sneller drogen van de toplaag. Het is verboden de banen bij sneeuw, ijzel en dooi met materiaal te betreden!!

Gebruik en onderhoud van de tennisbanen:
Om zolang mogelijk plezier te hebben van de tennisbanen is het onderhoud en de verzorging van de tennisbanen van groot belang. Hierbij enkele punten welke van belang zijn bij het gebruik van de tennisbanen. De tennisbanen zijn uitgerust met een sproei installatie en verlichting. Deze zijn te bedienen vanaf het bedieningspaneel vanuit de entree van de tenniskantine. Wij verzoeken alle leden dan ook om de sleutel van de tenniskantine af te halen bij Lucie Schuiling, Sietze Hepkemalaan 7 te Sint Nicolaasga. De borg voor de sleutel bedraagt € 22,00.

Sproeien:
Bij droog weer dienen de banen altijd te worden gesproeid. De sproei-installatie kan worden aangezet door het indrukken van de blauwe knoppen op het bedieningspaneel. Het baannummer staat vermeld onder de blauwe knoppen. Let op: er kan op 1 tennisbaan tegelijk worden gesproeid. De sproei-installatie gaat na de duur van enkele minuten automatisch uit. Bij een foutieve baankeuze kan de sproei installatie worden uitgezet door het indrukken van de rode knop. Op baan 5 hoeft niet te worden gesproeid.

Verlichting:
Alle 5 tennisbanen kunnen worden verlicht tussen 19:00 en 23:00 uur. De LED- verlichting kan worden ingeschakeld door het in drukken van de knop waar het baannummer onder staat vermeld. De verlichting kan worden uitgeschakeld door nogmaals op de knop te drukken. De verlichting dient na verlaten van de baan te worden uitgeschakeld.

Sleeprichting tennisbaan:
Het slepen gaat van buiten naar binnen van hek tot hek. Dit ook ter voorkoming van de vorming van onkruid op de banen.